Технічний відділ > Питання, пов'язані з ремонтом.
Openbox X-800 новий, підробка. Не шиється через COM-порт
Horik:
Прийшов в ремонт тюнер: через Jtag шиється повністю без помилок, працює нормально, але не шиється через ком-порт. Ком-порт на транзисторах. Відкрив такий самий тюнер, провірив транзистори і порівняв напруги на них при підключеному ком-порті. Все ідентичне. Все продзвонив до 197 і 200 ніг проца. Єдине, що відрізняється - це маркування на транзисторах: на неробочому - Q202 - 2А , Q201 - 1АМ, а на робочому - Q202 - t06, Q201 - t04. Може хтось зустрічався з такою проблемою ?
savsav:
Треба дуже короткий шнур до 10см,потім буде шитися на стандартний,як що це перша його перешивка...
Yaro:
--- Цитата: Horik від 07:01:26, 30 Жовтня 2008 ---Q202 - 2А , Q201 - 1АМ, а на робочому - Q202 - t06, Q201 - t04.
--- End quote ---
Перша сугестія - спробуй залити в неробочий тюнер ту саму прошиву, що є в робочому.
Друга - можливий варіант, що транзистори стоять не тієї провідності, яка потрібна, то визнач на робочому тип провідності (один буде прямий, другий - зворотній) і порівняй з провідністю на робочих. Я розумію, що і тут можна пролетіти, типу всі напруги там і тут співпадають, але хто його знає?
Третя - там, біля тих транзисторів, стоїть (або ж повинен бути) один електролітичний конденсатор, так просто його заміни на робочий.
Четверта - перевір якість напруги, якою запитані ті транзистори в неробочому тюнері, відповідно перевір блок живлення.
Поки що більше пропозицій нема :)
Horik:
мова йде про такий короткий нуль-модемний кабель ??? Провідність транзисторів провірив - все співпадає. Електроліт зараз поміняю.
Yaro:
--- Цитата: savsav від 07:03:45, 30 Жовтня 2008 --- Треба дуже короткий шнур до 10см,потім буде шитися на стандартний,як що це перша його перешивка...
--- End quote ---
Можливо. Щоб не мати таких ситуацій, зробіть собі шнурок з 2-ма жилами всередині, третя - екран зверху. А ще не полінуйтеся кинути дріт між корпусами тюнера і компа.
Я маю такий-от шнур - не було ще в мене тюнера, котрий би не шився по СОМ-порту, якщо останній справний і все, що потрібне для його роботи, в нормі.
Навігація
Go to full version