Технічний відділ > Питання, пов'язані з ремонтом.

Характерні поломки Globo 3000-6010

<< < (2/6) > >>

Ankl:
як сталось не знаю клієнти не кажуть , та й гроз не було , тюнер обдивився, сліду грози не видно та й Блок живлення не після перепаду. на рідному блоці живлення перегріваються стабілітрони що  по ланцюзі 30V аж до появи димку. може й був кидок напруги

Ankl:
 виплутавсь таки  справа в тім  що Opticum 3000L немає цифрового табло на передній панелі лише світлодіоди що й збивало з пантелику, але покопатись прийшлось з живленням , чому й грілись стабілітрони по 30 вольт бо напруга на 3,3 була занижена до 2в а30, 22, 12 були завищені , коли замінив всі роздуті конденсатори у вторинних ланцюгах то не звернув уваги на вже замінений по ланцюзі 3,3 в ,а туди горе майстер впер 330 мкф 25в замінив тюнер запрацював , лиш інтуїтивно взяв підключив до телевізора- оп-па  картинка є , табло мовчить ,розібрав панель а там цифрового табло не-м-ма ,треба досконало знайомитись з усякими моделями (бо вже й житага було дістав) *oohaa*

M1sha:
Один Глобик мене вже дістав, то встановив туди С13,С15   на  2200/25V ,С19 330/200V! Ну і інші, аналогічні, поки тестую, бо побоююсь що з такими параметрами при запуску згорить, але  враження таке що став працювати тюнер набагато швидше звичайного ,на рівні    серії  7****!  :o

Rostyk.07:
Не вірю це просто здається!!! *fack*

Android-80:

--- Цитата: M1sha від 17:48:39, 12 Вересня 2008 ---Один Глобик мене вже дістав, то встановив туди С13,С15   на  2200/25V ,С19 330/200V! Ну і інші, аналогічні, поки тестую, бо побоююсь що з такими параметрами при запуску згорить, але  враження таке що став працювати тюнер набагато швидше звичайного ,на рівні    серії  7****!  :o

--- End quote ---
Міша, як кажуть: "що забагато,-то нездорово" :2funny: Звісно, що ти переборщив з номіналами електролітів С13,С15,С17 та С19. Головний ланцюжок у вторичці жробіка то С13 та С15(3.3V та 5V), якими живиться проц,флешка та оперативка. Проблема полягає в високих пульсаціях, через які і вилітають дані електроліти. Ще давніше читав на одному форумі про дану проблему, і сам спробував трохи доробити БЖ. Мав теж одного пацієнта в якого С13 т С15 ставив 1000mKf/35V , але вони вже через два-три місяці знову висихали. Тоді я спробував з вищеописаного форуму, запаралелити по даних напругах по одному керамічному конденсатору номіналом в 1Mkf, і результат є втішним: даний апарат працює більше року і клієнт не приходить O0. Головне,що в ньому поставив С13 та С15-470/16/105 та C17 та С19-220/35/105. Керамічні конденсатори згладжують надмірну пульсацію по 3.3 та 5-ти вольтаж,яка і жере елетроліти.Тепер так постійно роблю.

ЗІ. Міша, дана проблема вже обговорювалась у нас на форумі. Хіба так важко перечитати дану тему від початку до кінця? ;) http://sat-ukraine.info/index.php?topic=244.0

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version