Автор Тема: Характерні поломки Globo 3000-6010  (Прочитано 2739 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Відсутній viskom

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 44
  • Рейтинг: +25/-2
Характерні поломки Globo 3000-6010
« : 22:14:49, 16 Липень 2008 »
Характерні поломки Globo 3000-6010
найшов в інтернеті, може кому стане в нагоді...

95 % відказів--вихід з ладу конденсаторів С13,С15.Вони стоять 470мкФ 10В.Напруга явно замала.Після випрямлення однополуперіодним випрямлячем залишаються негативні викиди-голки.вони то найімовірніше і довбають наш нещасливий С13, С15,нагріваючи а потім і вбиваючи його. Адже другий конденсатор, який стоїть після дроселя виходить з ладу набагато рідше. Негативним чинником також є великий струм, який їсть процесор по 3,3В,не даючи цьому конденсатору як слід заряджати.Власне 470 мкФ-це мінімально допустима ємність для даного струму,тобто без запасу.Моя думка-треба ставити 1000мкФ16В.бажано ставити на 105 градусів. Напевно є резон міняти його відразу в новому тюнері.

Конденсатори по5В і 12В а також Д6 в первинному ланцюзі виходять з ладу набагато рідше я б сказав в межах гарантійної норми для тюнерів цієї цінової категорії.
 
Продовжуємо розбір ситуацій...
 
Були випадки з Globo, через деякий час роботи починає зависати, потім моргають цифри, може висвітитися 8, 5 або все що завгодно потім взагалі пропадає і відео і звук і на табло ні чого не світитися.Замінив кварц з робочого приймача і все налагодилося, а для експерименту випаяний кварц вставив в справний приймач і він почав дуріти .

Після сильної грози мій Глобік(Digital 4100) перестав показувати.Згоріли всі 3 головки на мультифіді Амос-Сиріус-Хотбірд і дісек.На LNB-вході тюнера була напруга 22 В незалежно від того яка виставлена поляризація.Поміняв стабілізатор KA317(як транзистор, стоїть на радіаторі біля ВЧ-блока), саме такого не було, поставив LM317T(аналог), стоїть 1.5 грн.Все запрацювало (з новими головками), тільки LOOP-вихід залишився неповноцінний - сигнал проходить тільки при включеному тюнері, коли ставиш в черговий режим - сигнал взагалі не проходить.Розбиратися не став - мені не критично.

До речі, в DVB-карті Twinhan, теж було 22 В, і теж поміняв цей же стабілізатор - запрацювало.
Заразом помінявС13, C15 в блоці живлення - на майбутнє.

У мене були три апарата з наступним дефектом(кварц на27Мгц):проробив від30 хвилин до години .на дисплеї або 0 або 8.повторне включення продовжувало роботу на 30 хвилин.Заміна кварцу розв'язала проблему.
 
Попадалися Глобіки з таким дефектом- майже немає відео, ледве помітно спотворену чорно-білу картинку, після деякого часу роботи –зависання. Проблема розв'язується заміною конденсатора (100х16 маркіровка на платі СV5, (VER -4.0)), що знаходиться після 34 вивода проца.( через витік в ньому перегрівається проц) ( Цей дефект був характерний для приймачів AllStar 6100XE близько півтора років тому, маркіровка на платі с 601).

У тюнері Digital відсутній відеосигнал на всіх виходах. Аудіо - є.
Вирішив заміною м-ми ICV1(7809) на материнці
 

А з сиптоматікою у цих ящиків все відмінно:
 всі несправності- на лице:
-----------------------------------------------------------
0000 - 3,3V
8888 - 5,1V(найчастіше)
відсутність стабільного завантаження\вивантаження - 12V(звичайно, але буває і 5V)
Фон змінного струму і(або) смуги на зображенні-вхідна ємність 68*400.
Позіционер - збільшував ємності на 21V до 1000*35.
При пробої діодів у вторичці -чутно характерне повизгування
--------------------------------------------
Ось такі дефекти.

Відсутній Android-80

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3020
  • Рейтинг: +3750/-0
Характерні поломки Globo 3000-6010
« Відповідь #1 : 01:25:04, 17 Липень 2008 »
Фон змінного струму і(або) смуги на зображенні-вхідна ємність 68*400.
При пробої діодів у вторичці -чутно характерне повизгування
Ну взагалі в гробо я ще не зустрічав на вході 68mkf,а от те,що стоїть 47 і бажано ставити 68-100mkf - то точно.
При пробої діодів у вторичці,тюнер ,не запускається взагілі і чути не повизгування,а характерне клацання.

Ну а зі всім іншим,-погоджуюсь O0 Молодець,гарно все описав.

Відсутній Ankl

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 471
  • Рейтинг: +150/-0
Характерні поломки Globo 3000-6010
« Відповідь #2 : 18:43:30, 11 Вересень 2008 »
може хто допоможе тюнер Оптікум 3000л (аналог глобів3000-5000)  не вмикається, на дисплеї світять червоний та зелений одночасно  підкинув робочий блок живлення - без змін  Vic флешка, проц?

Відсутній viskom

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 44
  • Рейтинг: +25/-2
Характерні поломки Globo 3000-6010
« Відповідь #3 : 19:57:17, 11 Вересень 2008 »
уточніть будь-ласка після чого таке сталось?

Відсутній Rostyk.07

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 283
  • Рейтинг: +328/-13
Характерні поломки Globo 3000-6010
« Відповідь #4 : 20:32:23, 11 Вересень 2008 »
На Com port реагує,попробуй законектити через JTAG!!!Якщо після грози може і ВЧ блок коротить було в мене таке.. Vic 

Відсутній Ankl

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 471
  • Рейтинг: +150/-0
Характерні поломки Globo 3000-6010
« Відповідь #5 : 06:14:12, 12 Вересень 2008 »
як сталось не знаю клієнти не кажуть , та й гроз не було , тюнер обдивився, сліду грози не видно та й Блок живлення не після перепаду. на рідному блоці живлення перегріваються стабілітрони що  по ланцюзі 30V аж до появи димку. може й був кидок напруги

Відсутній Ankl

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 471
  • Рейтинг: +150/-0
Характерні поломки Globo 3000-6010
« Відповідь #6 : 10:52:50, 12 Вересень 2008 »
 виплутавсь таки  справа в тім  що Opticum 3000L немає цифрового табло на передній панелі лише світлодіоди що й збивало з пантелику, але покопатись прийшлось з живленням , чому й грілись стабілітрони по 30 вольт бо напруга на 3,3 була занижена до 2в а30, 22, 12 були завищені , коли замінив всі роздуті конденсатори у вторинних ланцюгах то не звернув уваги на вже замінений по ланцюзі 3,3 в ,а туди горе майстер впер 330 мкф 25в замінив тюнер запрацював , лиш інтуїтивно взяв підключив до телевізора- оп-па  картинка є , табло мовчить ,розібрав панель а там цифрового табло не-м-ма ,треба досконало знайомитись з усякими моделями (бо вже й житага було дістав) *oohaa*

Відсутній M1sha

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 389
  • Рейтинг: +162/-11
Характерні поломки Globo 3000-6010
« Відповідь #7 : 17:48:39, 12 Вересень 2008 »
Один Глобик мене вже дістав, то встановив туди С13,С15   на  2200/25V ,С19 330/200V! Ну і інші, аналогічні, поки тестую, бо побоююсь що з такими параметрами при запуску згорить, але  враження таке що став працювати тюнер набагато швидше звичайного ,на рівні    серії  7****!  :o

Відсутній Rostyk.07

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 283
  • Рейтинг: +328/-13
Характерні поломки Globo 3000-6010
« Відповідь #8 : 18:16:38, 12 Вересень 2008 »
Не вірю це просто здається!!! *fack*

Відсутній Android-80

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3020
  • Рейтинг: +3750/-0
Характерні поломки Globo 3000-6010
« Відповідь #9 : 18:31:25, 12 Вересень 2008 »
Один Глобик мене вже дістав, то встановив туди С13,С15   на  2200/25V ,С19 330/200V! Ну і інші, аналогічні, поки тестую, бо побоююсь що з такими параметрами при запуску згорить, але  враження таке що став працювати тюнер набагато швидше звичайного ,на рівні    серії  7****!  :o
Міша, як кажуть: "що забагато,-то нездорово" :2funny: Звісно, що ти переборщив з номіналами електролітів С13,С15,С17 та С19. Головний ланцюжок у вторичці жробіка то С13 та С15(3.3V та 5V), якими живиться проц,флешка та оперативка. Проблема полягає в високих пульсаціях, через які і вилітають дані електроліти. Ще давніше читав на одному форумі про дану проблему, і сам спробував трохи доробити БЖ. Мав теж одного пацієнта в якого С13 т С15 ставив 1000mKf/35V , але вони вже через два-три місяці знову висихали. Тоді я спробував з вищеописаного форуму, запаралелити по даних напругах по одному керамічному конденсатору номіналом в 1Mkf, і результат є втішним: даний апарат працює більше року і клієнт не приходить O0. Головне,що в ньому поставив С13 та С15-470/16/105 та C17 та С19-220/35/105. Керамічні конденсатори згладжують надмірну пульсацію по 3.3 та 5-ти вольтаж,яка і жере елетроліти.Тепер так постійно роблю.

ЗІ. Міша, дана проблема вже обговорювалась у нас на форумі. Хіба так важко перечитати дану тему від початку до кінця? ;) http://sat-ukraine.info/index.php?topic=244.0

Відсутній Rostyk.07

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 283
  • Рейтинг: +328/-13
Характерні поломки Globo 3000-6010
« Відповідь #10 : 18:41:04, 12 Вересень 2008 »
Android-80 як будемо ставити кераміку то більше не заробимо на пиво!!! :2funny: *-R

Відсутній Android-80

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3020
  • Рейтинг: +3750/-0
Характерні поломки Globo 3000-6010
« Відповідь #11 : 18:59:41, 12 Вересень 2008 »
Android-80 як будемо ставити кераміку то більше не заробимо на пиво!!! :2funny: *-R
То точно,+1 ;D ;D ;D Але в мене були випадки, коли у вторичці горе-майстри :uglystupid2: ставили навіть ось такі пускачі :D ;D :uglystupid2: O0


а замість швидких діодів(шотки) ось такі

*-< :uglystupid2:

ЗІ. Ростик, не переживай, нам роботи вистарчить. :-Р ;)

Відсутній Rostyk.07

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 283
  • Рейтинг: +328/-13
Характерні поломки Globo 3000-6010
« Відповідь #12 : 19:04:28, 12 Вересень 2008 »
Android-80 не впевниний чи вистачить!!!Техніка іде вперед.... Vic

Відсутній Rostyk.07

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 283
  • Рейтинг: +328/-13
Характерні поломки Globo 3000-6010
« Відповідь #13 : 20:20:27, 12 Вересень 2008 »
Розкажу прикол!!!Тюнер Глобо висохли С13-С15,не включається клієнт вмудрився 10 раз тикав в резеку і він запускався,говорить десь контакту нема.Клієнт поміняв шнур,замість запобіжника цвях :2funny:   :2funny: ;D ;D

Відсутній M1sha

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 389
  • Рейтинг: +162/-11
Характерні поломки Globo 3000-6010
« Відповідь #14 : 22:11:02, 12 Вересень 2008 »
Android-80, на жаль  мені такі не попадаються...   :'(  Тут треба  зварювальний апарат дозібрати, невже в тюнер силовий діод впихнули?? А от конденсатори поставив десь такі як на фото, тільки тайські.  ;D  Здохнуть-відпишусь, головне  щоб чоловік забув дату останнього ремонту. Основна біда в тому що тюнер в хазяїна стоїть в маленькій закритій коробці ,вентиляція відсутня, нагрівається дуже здорово ,але тюнер не підвисає. З ним там стоїть  програвач ДВД, який працює нормально(зі слів). Можливо тепер ДВД здохне , та чолдовік таки витягне їх з коробки.

 

Globo 7010cx "вмер"

Автор qvestyaraРозділ 7010CR

Відповідей: 16
Переглядів: 7326
Остання відповідь 18:08:10, 15 Квітень 2010
від ora11
"Біжать" канали на Globo 7010A

Автор BekanetРозділ Питання, пов'язані з ремонтом.

Відповідей: 19
Переглядів: 2991
Остання відповідь 13:48:02, 31 Січень 2009
від Bekanet
GLOBO 5000 в б/ж на виході "ноль"

Автор SatElit_in_RogРозділ Питання пов'язані з ремонтом

Відповідей: 7
Переглядів: 2677
Остання відповідь 14:00:12, 18 Червень 2011
від SatElit_in_Rog
Куплю пульт до Globo HD TS 9600 (Opticum HD TS 9600)

Автор barsРозділ Куплю - Продам

Відповідей: 1
Переглядів: 2837
Остання відповідь 17:47:18, 28 Червень 2012
від valik55
Реанімація приймачів Globo 7010,7100, Openfox 7010

Автор bodyanРозділ Інструкції для Globo 7010, 7100

Відповідей: 0
Переглядів: 5427
Остання відповідь 15:38:05, 18 Серпень 2008
від bodyan