Автор Тема: Globo 5000 - не має виходу напруги 13 -18 вольт !  (Прочитано 1459 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Присутній Ігор Горбусь

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 2899
  • Рейтинг: +2901/-13
Globo 5000 - не має виходу напруги 13 -18 вольт , сам тюнер працює .
Перевіряв підставивше до Опена ( включив Опен на пеший канал
1+1 , і вихід антени з Опена подав на Глобік 5000 ) - показує .
Де знаходеться той транзистор , відповідаючий за 13 -18 вольт ?
Це моя власна думка , і я в ній можу помилятись !

Присутній Ігор Горбусь

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 2899
  • Рейтинг: +2901/-13
Globo 5000 - не має виходу напруги 13 -18 вольт !
« Відповідь #1 : 20:27:15, 08 Липень 2008 »
Поки хтось рипнеться , то можна хто зна що відремонтувати !
Зробив , поміняв транзистор КА317 , який іде на живлення
головок 14-18 вольт . Випаяв з Пауксіза померлого , він
там стоїть теж на живленні головок , LM317T називається !
Це моя власна думка , і я в ній можу помилятись !

Відсутній Yaro

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3480
  • Рейтинг: +2314/-0
  • Радіолюбовник. ЗАКАРПАТТЯ !
Globo 5000 - не має виходу напруги 13 -18 вольт !
« Відповідь #2 : 21:54:10, 08 Липень 2008 »
поміняв транзистор КА317

То мікросхемний регульований стабілізатор підвищеної якості фільтрації напруги і навантаження по струму з широким діапазоном вхідної і вихідної напруг.  ca.,
JTAG/EJTAG на 74HC244N.Реанімація приймачів.

Відсутній M1sha

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 389
  • Рейтинг: +162/-11
Globo 5000 - не має виходу напруги 13 -18 вольт !
« Відповідь #3 : 22:27:22, 08 Липень 2008 »
Я так здогадуюсь, що  між тою, так званою  кренкою, і радіатором  обережно мазнули  термопастою , що вона і не вилізла в щілини. Напевно не простою , а коштовною, з  частинками срібла, на якій  процессори в компах  встановлюють  в такому разі транзистор буде вічним.  Так і  треба робити.Ігор Горбусь вже не вперше  сам питання підніме, сам  вирішення знайде, та й  досвідом поділиться.

Відсутній Yaro

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3480
  • Рейтинг: +2314/-0
  • Радіолюбовник. ЗАКАРПАТТЯ !
Globo 5000 - не має виходу напруги 13 -18 вольт !
« Відповідь #4 : 09:11:11, 09 Липень 2008 »
Ігор Горбусь вже не вперше  сам питання підніме, сам  вирішення знайде, та й  досвідом поділиться.
Ото правда :)  ca.,  *-P  *oohaa*
JTAG/EJTAG на 74HC244N.Реанімація приймачів.

Відсутній globo

  • Користувач
  • **
  • Повідомлень: 83
  • Рейтинг: +28/-3
Globo 5000 - не має виходу напруги 13 -18 вольт !
« Відповідь #5 : 15:15:38, 09 Липень 2008 »
Позавчора морочився з подібним тюнером і подібною проблемою, тільки напруга ніби була(по тестеру), але коли підключав головку-різко падала. Прослідивши весь ланцюг виявив проблему в деталі жовтого кольору(найскоріш термозапобіжник) який працював лиш частково,при малих струмах. Можливо мій досвід стане камусь в нагоді  *-P
Startrack 750CU_NokiaDbox1_TwinhanDTV  0,9m:13E,5E,4W+0,9m:75E,80E,90E+1,8m(95E-13E Ku+C)+0,4m:36E

Присутній Ігор Горбусь

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 2899
  • Рейтинг: +2901/-13
Globo 5000 - не має виходу напруги 13 -18 вольт !
« Відповідь #6 : 21:07:44, 15 Вересень 2008 »
Та сама проблема , тільки вже " транзистор " поміняв ,
але напруга ще на базу не поступає . З відки її
починати шукати ? Може у когось схема є ?
Це моя власна думка , і я в ній можу помилятись !

Відсутній Rostyk.07

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 283
  • Рейтинг: +328/-13
Globo 5000 - не має виходу напруги 13 -18 вольт !
« Відповідь #7 : 21:38:31, 15 Вересень 2008 »
Коло LM137 поміняв два смд транзистора???Опиши конкретніше не зовсім зрозуміло!

Присутній Ігор Горбусь

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 2899
  • Рейтинг: +2901/-13
Globo 5000 - не має виходу напруги 13 -18 вольт !
« Відповідь #8 : 21:51:38, 15 Вересень 2008 »
LM137 вже поміняв , але ще на його базу напруга не поступає !
З відки напруга управління іде на базу , або що ще може полетіти ?
Що ще треба міняти ???  *-G
Це моя власна думка , і я в ній можу помилятись !

Відсутній Rostyk.07

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 283
  • Рейтинг: +328/-13
Globo 5000 - не має виходу напруги 13 -18 вольт !
« Відповідь #9 : 21:58:38, 15 Вересень 2008 »
Я вже казав напругою на LM317 кєрюють два СМД транзистора в обвязці.Якщо після грози то 100% міняй їх було таке не раз... *-R   

Присутній Ігор Горбусь

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 2899
  • Рейтинг: +2901/-13
Globo 5000 - не має виходу напруги 13 -18 вольт !
« Відповідь #10 : 08:24:35, 16 Вересень 2008 »
Дійсно виявився битий один СМД транзистор , я його провіряв перед тим відносно бази ,
звонився нормально . А от після твого повідомлення перевірив детальніш , між еміттером
та колектором виявився пробой ! Поміняв , після заміни на великому " транзисторі " з
радіатором напруга появилась , але все одно не доходе до ВЧ входу . Виявив таку
різницю ( принесли на ремонт ще один глобо з несправним блоком живлення ) , на
робочому глобо ВЧ вихід та діод , на який поступає тих 13 -19 вольт звонеться як
коротке , а у моєму випадку не звониться ніяк ! Коротше ВЧ вихід та Діод не
звонеться ! Десь є обрив або ще щось згоріло у ВЧ блоці ! Фотка в низу !!!


Це моя власна думка , і я в ній можу помилятись !

Відсутній Yaro

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3480
  • Рейтинг: +2314/-0
  • Радіолюбовник. ЗАКАРПАТТЯ !
Globo 5000 - не має виходу напруги 13 -18 вольт !
« Відповідь #11 : 08:57:29, 16 Вересень 2008 »
Я вже казав напругою на LM317 кєрюють два СМД транзистора в обвязці.

Найперше сигнал комутації напруг поступає з проца на ті транзистори (і не тільки на них), потім уже на 317-ту мікруху...
JTAG/EJTAG на 74HC244N.Реанімація приймачів.

Присутній Ігор Горбусь

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 2899
  • Рейтинг: +2901/-13
Globo 5000 - не має виходу напруги 13 -18 вольт !
« Відповідь #12 : 11:22:41, 16 Вересень 2008 »
Зняв я кришечку з ВЧ блоку та зрозумів що справа кепська .
На металеві кришечці ВЧ блоку чорна пляма від сажі !!!
Тоді я не полінувався відпаяти сам ВЧ блок , бо на платі
нічого не годен роздевитись що там коїться .
Результат  виявився плачебний .....
Це моя власна думка , і я в ній можу помилятись !

Присутній Ігор Горбусь

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 2899
  • Рейтинг: +2901/-13
Globo 5000 - не має виходу напруги 13 -18 вольт !
« Відповідь #13 : 11:29:22, 16 Вересень 2008 »
Всі деталі я відпаював з плати яку я зняв з тюнера Пауксіса .
ВЧ блоку від Глобо у мене не було , я добре пидивився , і
побачив що ВЧ блок з Пауксіса дуже сильно схожий на ВЧ
блок від Глобо . Чим чорт не шуткує . Рідного і так нема .
Випаяв блок з плати Пауксіса , запаяв на плату Глобо ,
і Глобік ожив !!!!!!!!!!!!!!!!!
Так що комусь може треба буде якісь деталі або ВЧ блок
до старенького Глобо , беріть Пауксіс і творіть !!!!!!!!!!!!!!
Дякую всім за допомогу ! Не лінуйтися і у Вас усе вийде !
Це моя власна думка , і я в ній можу помилятись !

Відсутній Yaro

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3480
  • Рейтинг: +2314/-0
  • Радіолюбовник. ЗАКАРПАТТЯ !
Globo 5000 - не має виходу напруги 13 -18 вольт !
« Відповідь #14 : 11:49:27, 16 Вересень 2008 »
Випаяв блок з плати Пауксіса , запаяв на плату Глобо ,

Розкажи детальніше - яким паяльником, наприклад? Бо там і температуру треба тримати, і щоб печатні провідники не повідклеювалися...
JTAG/EJTAG на 74HC244N.Реанімація приймачів.

 

Globo 7010cx "вмер"

Автор qvestyaraРозділ 7010CR

Відповідей: 16
Переглядів: 7331
Остання відповідь 18:08:10, 15 Квітень 2010
від ora11
"Біжать" канали на Globo 7010A

Автор BekanetРозділ Питання, пов'язані з ремонтом.

Відповідей: 19
Переглядів: 2994
Остання відповідь 13:48:02, 31 Січень 2009
від Bekanet
Куплю пульт до Globo HD TS 9600 (Opticum HD TS 9600)

Автор barsРозділ Куплю - Продам

Відповідей: 1
Переглядів: 2837
Остання відповідь 17:47:18, 28 Червень 2012
від valik55
Реанімація приймачів Globo 7010,7100, Openfox 7010

Автор bodyanРозділ Інструкції для Globo 7010, 7100

Відповідей: 0
Переглядів: 5431
Остання відповідь 15:38:05, 18 Серпень 2008
від bodyan
проблема Globo 6000 "нема сигналу"

Автор sokilРозділ Питання, пов'язані з ремонтом.

Відповідей: 7
Переглядів: 1245
Остання відповідь 18:45:04, 02 Травень 2009
від chikosh