Технічний відділ > Питання, пов'язані з ремонтом.
Зависає OPENBOX X-800(не оригінал).
Dimon 24:
Цитую як написав Android-80 "На заміну флешки в джеферсоні витратив більше 6-ти годин,на заміну проца достатньо і години. Не подумайте,що я кончений майстер,але іноді на заміну тоїж флешки в оригіналі опена витрачалось не більше 20-ти хвилин,тай контакти навіть не промивав,бо не озброєним оком все було видно- ідеал. Тут все вийшло так,через те,що в тих чайнапром сама основна плата зроблена з якогось конченого матеріалу(подібно до пласмаси). Короче майже одноразові апарати,тому думаю, що проц тепер замінити на джеферсоні я би і не взявся... Так що сам роби висновки.
Horik:
Мова не йде про замніну проца,а про те,ЯК його грамонтно пропаяти,щоб взагалі не завалити.
Android-80:
--- Цитата: Horik від 10:52:19, 04 Квітня 2008 ---Мова не йде про замніну проца,а про те,ЯК його грамонтно пропаяти,щоб взагалі не завалити.
--- End quote ---
Якщо мова йде про робочий проц і його пропай,то це не проблема. Прогріваєте акуратно контакти(лапи),стараючись найменше направляти струмінь гарячого повітря на сам проц(сам грію при 410-430 град. Потім капаю рідкого флюса і пропаюю тонким жалом кожну лапу проца,після чого все старанно промиваю спиртом і переглядаю свою роботу через лінзу(можна і під мікроскопом) жартую.
А якщо мова йде про заміну проца,то тут не обійтись без трафарету(матриці),гарної пасти та спеціальної насадки для фена. Но замінити проц в джеферсоні,яб не взявся,по причині вищеописаного Дімоном 24... А замінити в нормальному апараті,типу самсунг то не проблема.
ЗІ. Є непогані паяльні приси-автомати для монтажу-демонтажу проців,але то є дорогим задоволенням і для заміни декількох проців на місяць достатньо нормального фена,і думаю що тих автоматів по 5 000 євро в Україні одиниці. При теперешній ситуації на ринку електроніки іноді навіть є нераціональним ремонт,іноді простіше замінити цілий блок(наприкладі материнськоїплати комп"ютера)...
zloj vitos:
--- Цитата: Horik від 09:01:17, 29 Березня 2008 ---Знову мінінгіт з цими підробками.Висне після 25-30 хв. роботи,екранTV-зелений.За допомогою підстановки встановив,що це не живлення.Може хтось зустрічався вже з такою проблемою.Буду вдячний за допомогу.
--- End quote ---
Маю тюнер з такою ж проблемою,а перед ним був з несправною флешкою(пропрацювала місяць-два).Пропай та заміна HSF4053,нічого не дали(зелений екран,тому і грішив на комутатор).Буду далі длубатись мож знайду причину,спробую замінити флешку.Якщо виною проц то краще вже на смітник....
elektronik05:
Може ацетоном на проц , флеш , рам , так понятно буде хто перегрівается .
Навігація
Go to full version