Приймачі DVB-S/S2 > Питання пов'язані з ремонтом
Характерні несправності Глобо. Питання ремонту.
Yaro:
--- Цитата: Wasja від 16:22:30, 23 Липня 2008 ---Хто підкаже марку транзистора QV2 , а то на ньому тільки дві літери А і В. Схоже проблема у ньому, а під рукою нічого похожого немає і не знаю де його взяти на базарі я такого не бачив. Vic
--- End quote ---
Звичайний низькочастотний n-p-n транзистор вольт на 15-20, в SMD-корпусі. Я не зрозумів лише одне, як ти вирахував, що проблема в ньому, коли навіть не знаєш, що то таке? *-G Обірвані чи пробиті всі переходи?
Wasja:
Шляхом звірки напруги з робочим тюнером. Саме на цьому транзисторі вони різняться- на робочому на всіх трьох ногах присутня напруга відповідно 8,8В, 7,3в і на середній 3,3В , а на не робочому тільки на одній нозі напруга 8,8В остальні по нулях.
iva3:
Wasja той тразістор гріїться? якшо да то він робочий точніще мона взнать відпаяти ногу по 3.3 в і перевірити чи появиться ця напруга. якшо е шукай далі визьми схему.
SERS3333:
--- Цитата: Wasja від 23:33:58, 23 Липня 2008 ---Шляхом звірки напруги з робочим тюнером. Саме на цьому транзисторі вони різняться- на робочому на всіх трьох ногах присутня напруга відповідно 8,8В, 7,3в і на середній 3,3В , а на не робочому тільки на одній нозі напруга 8,8В остальні по нулях.
--- End quote ---
Поміняй місцями транзистори з робочого тюнера ,багато питань відпаде
Yaro:
--- Цитата: Wasja від 23:33:58, 23 Липня 2008 ---Шляхом звірки напруги з робочим тюнером. Саме на цьому транзисторі вони різняться- на робочому на всіх трьох ногах присутня напруга відповідно 8,8В, 7,3в і на середній 3,3В , а на не робочому тільки на одній нозі напруга 8,8В остальні по нулях.
--- End quote ---
То ще не панацея. Той транзистор зав"язаний з іншими активними деталями, так що замір напруг - річ добра, але не дає 100% упевненості в придатності чи непридатності транзистора. Трохи інформативнішим є замір переходів транзистора прямо на платі стрілочним приладом, пробиті та обірвані переходи найчастіше можна виявити.
Навігація
Go to full version