Приймачі DVB-S/S2 > Питання пов'язані з ремонтом
Характерні несправності Глобо. Питання ремонту.
Ogirok:
Та от під час грози (бачите, яким героєм був:( ) не витягнув з розетки. Глобоік згорів (мікросхемка стрельнула) і одночасно Дівіді програвач, - також мікросхемка БЖ піджарилася. Відтоді десятому заказую - витягайте вилку як блискає. Це ще весною було. Відтоді так і лежить техніка. Стидно казати, та з паяльником я не знайомий.
Yaro:
--- Цитата: Ogirok;19743 ---Та от під час грози (бачите, яким героєм був:( ) не витягнув з розетки. Глобоік згорів (мікросхемка стрельнула) і одночасно Дівіді програвач, - також мікросхемка БЖ піджарилася. Відтоді десятому заказую - витягайте вилку як блискає. Це ще весною було. Відтоді так і лежить техніка. Стидно казати, та з паяльником я не знайомий.
--- End quote ---
ну тоді тобі прийдеться не тільки мікруху замінити, скоріше всього, а і ще дещо...добре перевір всі деталі , котрі можна (випаюючи їх з плати, діоди достатньо одним кінцем випаяти, інші деталі - котру як) тестером (чи ти і з ним не знайомий? :cool: ), а потім уже міняй...інакше можеш гарно влетіти на деталях...просто знов попалиш без толку...
Ankl:
--- Цитата: Yaro;... Я ставлю такі ж самі, простим 40-ватним паяльником з добре відкованим та заточеним жалом.Робота має бути швидка, бо транзистор малий і можна його легко перегріти.[/QUOTE ---
в мене давно імпульсний 50-ти ватний паяльник , і для пайки "дрібноти" виготовив йому змінну насадку з мідного дроту (але зауважте при виготовленні місце накручування тра ретельно зачистити залудити і залити оловом інакше неконтачитиме ,і перед кожним встановленням на холодний паяльник тра трошки зачистити місця з"єднання.). паяв навідь підсвітку у мобілці.
--- End quote ---
Yaro:
--- Цитата: Ankl;19765 ---в мене давно імпульсний 50-ти ватний паяльник , і для пайки "дрібноти" виготовив йому змінну насадку з мідного дроту ...паяв навідь підсвітку у мобілці.
--- End quote ---
Метода древня і безвідмовна...я пробував знайти, коли дійшло до пайки такої дрібноти, кусок такого дроту - не знайшов...ну то й прийшлося гарно попрацювати з рідним жалом паяла :D Зате як ним тепер файно все інше паяти !!! Просто пісня, а не пайка :cool:
Android-80:
Yaro та Ankl,для чого ви себе так мордуєте??? Я сам був таким,як ви,в плані видумування різних примочок для пайки десь рік чи два назад!:D
Але,якщо ви професійно займаєтесь процесом пайки,то вихід один-паяльна станція. В чернівцях можна купити LUKEY 8520+ приблизно за 100 доларів. От тоді побачите кайф при пайці процесорів,флешок та smd-корпусів.:cool:
Пізніше,якщо потрібно можу вислати мініатюри,як правильно паяти гарячим повітрям!
Навігація
Go to full version