Технічний відділ > Питання, пов'язані з ремонтом.

Ресивер OPENTEL ODS 4000V немає напруги на виході тюнера.

<< < (2/4) > >>

Diller:
Якщо напруга між базою і емітером однакова,то скоріш за все ще щось не працює що керує тим транзистором.Там скоріш за все від бази є резистор,а після нього ще йде на колектор транзистора,і далі по схемі.Візьміть той ТІР 42 замкніть колектор з емітером і має запрацювати.Але при вимкненому тюнерові буде напруга подаватись на головки

Komelektron:

--- Цитата: Diller від 20:03:09, 14 Липня 2019 ---то скоріш за все ще щось не працює що керує тим транзистором
--- End quote ---
Там є 1 чи 2 підозрілих СМД транзистора в цьому ланцюгу, але замкнутих нема, звоняться не так як інші, і перевірив всі СМД резистори із опором 2Ом як між емітером і базою теж немає, якби схему найти правильну... Значить якщо подати напругу з КА317 має заробити, тільки рес потрібно буде постійно вимикати з резетки? 

Diller:
Візьміть на базу ТІР 42 припаяйте резистора від 1,2 до 2 кОм ,а другий вивід резистора на масу.Якщо все добре з транзистором то він відкриємться і напруга піде на антену

duman:

--- Цитата: Diller від 20:03:09, 14 Липня 2019 ---Візьміть той ТІР 42 замкніть колектор з емітером і має запрацювати.

--- End quote ---

Правильніше випаяти транзистор і вияснити чи то база-емітер коротить чи на платі.
Потім закоротити колектор-емітер і добитись 13/18в на гнізді підключення кабеля.
Схеми на ексклюзивні тюнера нема.

Komelektron:
Здравствуйте, сьогодні було багато роботи, ходив на установки, діагностувати його не було часу, просто закоротив емітер з колектором, рес запрацював, перед цим транзистором в його управлінні стоять СМДшні транзистор, резистор, транзистор підозрілий, але думаю що не робочий сам ТІР42, завтра буду його випаювати. Якщо залишити так то просто постійно треба буде його виключати з резетки Залишився 1 недолік, після включення хвилини 4 нічого не відбувається, потім включається і виключається, і потім повністю включається, значить прогрівається якийсь конденсатор???
Додано: 15:06:01, 16 Липня 2019
--- Цитата: duman від 11:26:53, 15 Липня 2019 ---Правильніше випаяти транзистор і вияснити чи то база-емітер коротить чи на платі.
--- End quote ---
Випаяв транзистор, база емітер дійсно коротить як я і думав, думаю він замкнув не через те що на нього так впливали напруги в платі, а просто того що був не якісний, він тут грає роль ключа і для його заміни підійде такий же по полярності і току транзистор, чи треба щоб ще і по частоті співпадав?

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version