Головна категорія > DVB-T2 - цифрове ефірне телебачення
Прийом польских телеканалів DVB-T
Анатолій Кеба:
--- Цитата: klrbk від 23:33:21, 23 Грудня 2015 ---дислокація біля "Кінескопа", антена-ушаста,сссрівська без підсилювача,просто поклав на камяну трубу на дах. 3-х поверховий будинок. сигналу-0. наставляв на Замосць.
може хтось шось підкаже? колись аналог ловився дуже непогано.
--- End quote ---
Тут нюансів багато. Цифра та аналог дуже між собою різняться, аналог можна дивитися і з поганою якістю, цифру добре або ніяк. Аналог майже не боїться завад і його можна без проблем підсилити, цифра дуже чутлива до любих перешкод, надто коли вона приймається з дуже далекої відстані. У Вашої "Орбіти" надто недостатнє пасивне підсилення, тобто вона заслаба щоб приймати польську цифру, та ще й в такій не благосприятливій обстановці (це висота 3 поверх та труба на якій лежить антена). Антена повинна стояти на мачті (3 - 4 м. мінімум) і направлена строго на ТЦ. Після цього можна попробувати підключити до неї підсилювач і пробувати, пробувати і ще раз пробувати. Звернути увагу на горизонт, чи не заважають будівлі, рельєф. Пробувати крути антену в інші напрямки (на Пшемисль) наприклад. Якщо є фінансова можливість, то купити більш сильнішу та дорожчу антену, но не факт що чогось можна буде добитись .... Удачі Вам!
klrbk:
думав буде легше.
дякую за відповідь!
gorodok:
В мене взагалі щось дивне - порухав штекер антени і знову зовсім пропали канали з 36 твк >:( - зате покращився сигнал на двох інших - може це кабель поганий? Крім того в мене ще є супутникова антена і кабелі йдуть поруч - це впливає?
Анатолій Кеба:
--- Цитата: gorodok від 07:46:47, 25 Грудня 2015 ---В мене взагалі щось дивне - порухав штекер антени і знову зовсім пропали канали з 36 твк >:( - зате покращився сигнал на двох інших - може це кабель поганий? Крім того в мене ще є супутникова антена і кабелі йдуть поруч - це впливає?
--- End quote ---
Пропадання 36 твк може бути пов*язане з раптовим пропаданням сигналу. Наприклад в мене вчора вечером сигнал проходив з рівнем 35%, якість 90 - 100%. Потім різко погіршився і пропали всі 3 МХ, і таки буває досить часто. Не знаю з чим пов*язано, може завада з моб. вишки, телевишки, рядом висячої "польки" з підсилювачем? Надіюсь що з березня почнуть вирубувати аналог, тоді багато що проясниться.
Якщо Ви впевнені що у Вас старий кабель (8-10 років) або(чорний ссср негодиться, він розрахований до 40 твк.), або рідка опльотка я би радив Вам його поміняти на більш якісний (я користуюсь кабелем ФінМарк 690 з 90% опльоткою за 5,50-6 грн. м. у Львові на радіоринку) і значну роль грає довжина кабеля. Якщо не секрет, яка у Вас довжина кабеля від антени до ТВ? В мене приблизно 34 м. і підсилювачем хочу компенсувати його довжину, но ТЦ глушить аналогом усі підсилювачі які я встиг попробувати.
Я впевнений що кабель супутникової антени не може задавати перешкод цифрі, там зовсім різні частоти. В мене ніяких перешкод супутник цифрі не завдає. Так це легко перевірити, включаючи і відключаючи сат. тюнер.
gorodok:
--- Цитата: Анатолій Кеба від 18:08:48, 25 Грудня 2015 ---Надіюсь що з березня почнуть вирубувати аналог, тоді багато що проясниться.
--- End quote ---
Нажаль судячи з новин аналог відключать не раніше середини 2017 року... Хоча формально вже від 1 січня цього року трансляція аналогових каналів фактично є нелегальна....
Навігація
Go to full version