Автор Тема: заміна конденсатора  (Прочитано 819 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Відсутній joker2706

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 147
  • Рейтинг: +6/-5
заміна конденсатора
« : 11:57:13, 24 Березень 2012 »
пробило конденсатор в телевізорі, 22мФ 160В. Чим можна замінити ? є 22мФ 50В - підійде ? бо газда хоче вже дивитися тв, а під рукою нічого підходящого нема
gi s8120, amiko mira, gi slim 2
4+4.8+13; 31.5+36

Відсутній slavon

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 4217
  • Рейтинг: +5046/-57
  • Слава Героям ОУН-УПА! Cлава воякам СС "Галичина"
заміна конденсатора
« Відповідь #1 : 12:03:25, 24 Березень 2012 »
Не підійде ... треба також номіналу на 160В або більше...
З таким рівнем знань раджу Вам до ТВ взагалі не пхатись - дешевше вийде Вам, господару ТВ і майстру який буде ремонтувати його після Вас  :2funny:  ca.,
« Останнє редагування: 12:14:07, 24 Березень 2012 від slavon »
З повагою Slavon
4W+5E+13E+19E, 36Е+39Е
DreamBox 500HD, Openbox X540, X820CI
Віжин ТВ (Viasat UA) - це маразм, яких мало !!!
Стронг 7700/07 - металолом, гіршого від нього приймача немає !!!

Відсутній arrows

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 765
  • Рейтинг: +784/-666
  • ZTE Blade A520
заміна конденсатора
« Відповідь #2 : 12:14:04, 24 Березень 2012 »
пробило конденсатор в телевізорі, 22мФ 160В. Чим можна замінити ? є 22мФ 50В - підійде ? бо газда хоче вже дивитися тв, а під рукою нічого підходящого нема
Невже Вас не бентежить той факт, що оригинальний конденсатор розраховано на 160В. Звісно той що Ви маете, ставити неможна. Ще й стоїть він мабуть в строчній розгортці. Отже просто так його не пробивае. В мене склалося таке враження, що Ви в ремонті апаратури нічого не розуміете, хіба що на рівні єлектрика в школі. Найкраща порада для Вас та Вашої газди, це не прискорювати дії, а відвезти телик до кваліфікованого спеціаліста!!!
RR-O-v6.2.1-20190102-ZTE-Blade-A520-Final

Відсутній joker2706

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 147
  • Рейтинг: +6/-5
заміна конденсатора
« Відповідь #3 : 12:15:10, 24 Березень 2012 »
а в радянському ламповому телевізорі напевно не реально таке знайти ?
gi s8120, amiko mira, gi slim 2
4+4.8+13; 31.5+36

Відсутній joker2706

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 147
  • Рейтинг: +6/-5
заміна конденсатора
« Відповідь #4 : 12:16:05, 24 Березень 2012 »
arrows, Ви праві  :2funny:
gi s8120, amiko mira, gi slim 2
4+4.8+13; 31.5+36

Відсутній arrows

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 765
  • Рейтинг: +784/-666
  • ZTE Blade A520
заміна конденсатора
« Відповідь #5 : 12:25:32, 24 Березень 2012 »
а в радянському ламповому телевізорі напевно не реально таке знайти ?
З Радянського лампового може і знайдеться, але ставити не раджу бо ESR вже там лайнове та й сухенькі вони вже.
RR-O-v6.2.1-20190102-ZTE-Blade-A520-Final

Відсутній SashaTv

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1067
  • Рейтинг: +1571/-0
заміна конденсатора
« Відповідь #6 : 12:43:16, 24 Березень 2012 »
22мФ 160В.
Це фільтруючий електроліт.Можете замінити/збільшити/ ємність до 47мкф і на напругу  160вольт і більше.Але найімовірніше,що  в даномуTV ще "підгазовує" БЖ-тобто обовязково проконтролюйте напругу живлення рядкової розгортки/тобто на цьому ж кондесаторі/.
Або знайду дорогу, або прокладу її сам.

Відсутній VANOS

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 280
  • Рейтинг: +221/-1
заміна конденсатора
« Відповідь #7 : 12:44:01, 24 Березень 2012 »
пробило конденсатор в телевізорі, 22мФ 160В. Чим можна замінити ? є 22мФ 50В - підійде ? бо газда хоче вже дивитися тв, а під рукою нічого підходящого нема
По напрузі обов'язково повинен бути такий самий або більший. З ємністю можна експериментувати  і то бажано в більшу сторону, хоча все залежить яку роль в схемі виконує даний радіо-елемент.
Але якщо знання радіоелектроніки на рівні шкільної фізики, а практики  ніякої, тоді краще до майстра. Вийде дешевше, надійніше, і спокійніше. :) :) :) :)

Відсутній vasjabr

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1506
  • Рейтинг: +2451/-39
заміна конденсатора
« Відповідь #8 : 13:07:04, 24 Березень 2012 »
Пюдині захотілось повчитися на власних помилках... :)
Я теж належу до "великих" експериментаторів... Але елементарні знання, навики, досвід є... Деколи цікаво знати, як поведеться апарат в нештатній ситуації... *-P
« Останнє редагування: 13:18:14, 24 Березень 2012 від vasjabr »
GI 8180 Vu+Solo, ORTON 7010CX, LEMBERG 2000 4,8*E, 13*E, 4*W
SAMSUNG UE32EH6037UXUA
=================================
ГЕРОЇ ПОТРІБНІ ТАМ, ДЕ НЕ ВИСТАЧАЄ ФАХІВЦІВ
===
Я російською не розмовляю тільки за то,
що нею розмовляє путін-Ху@ло!!!

Відсутній zioom

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 420
  • Рейтинг: +219/-91
заміна конденсатора
« Відповідь #9 : 14:42:20, 24 Березень 2012 »
Деколи цікаво знати, як поведеться апарат в нештатній ситуації... *-P
Цікавого буде мало у даному випадку коли електроліт розрахований на 50в поставлять на напругу 120 130в.

Відсутній Ankl

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 471
  • Рейтинг: +150/-0
заміна конденсатора
« Відповідь #10 : 16:28:45, 24 Березень 2012 »
Пюдині захотілось повчитися на власних помилках... :)
Я теж належу до "великих" експериментаторів... Але елементарні знання, навики, досвід є... Деколи цікаво знати, як поведеться апарат в нештатній ситуації... *-P
я то і став телемайстром в подібному випадку, бо завіз колись свого  телевізора до майстра  і місяці два чув від нього: прийди завтра або післязавтра...прийшлось взятись самому і пішло- поїхало..і ніччо...

Відсутній oleh61

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1042
  • Рейтинг: +829/-6
  • Я тут,але мене не видно (Бурштин)
заміна конденсатора
« Відповідь #11 : 16:56:39, 24 Березень 2012 »
Деколи цікаво знати, як поведеться апарат в нештатній ситуації... *-P
Цікавого буде мало у даному випадку коли електроліт розрахований на 50в поставлять на напругу 120 130в.
в цій нештатній ситуації може бути таке -застерігаю -
1.після гучного "новорічного" салютування -банка конденсатора стріляє в горловину кінескопа - чується тихе шипіння і порушення вакууму кінескопа  mog
2.заштукатурювання плат струмопровідною масою ,що складається з лахміття паперу,фольги ,електроліту
3.дуже приємний ,специфічний запах
4.нечувана радість господара і охота випити з майстром могорич an33
GI 8180 ! Samsung UE40J ! Samsung 5.1CH ! DiSEgS 8х1-75E+31.5Е+36E+9Е+13E+5E+4W ! TL-841ND ! W 7х64; SSD 120G ;Samsung(23")

 

заміна пульта монітора XORO HTL 2722

Автор валютчикРозділ Питання, пов'язані з ремонтом.

Відповідей: 0
Переглядів: 483
Остання відповідь 17:23:38, 15 Грудень 2011
від валютчик
Metronix direct box 3 заміна флешки sst36vf1601

Автор sasha19722201Розділ Майстерня

Відповідей: 1
Переглядів: 956
Остання відповідь 20:55:15, 04 Липень 2015
від arrows
Заміна програмного забезпечення (прошивки) тюнера

Автор bodyanРозділ Інструкції (FAQ)

Відповідей: 1
Переглядів: 4857
Остання відповідь 14:53:14, 12 Листопад 2009
від slavon
Заміна програмного забезпечення (прошиття софта)

Автор bodyanРозділ Інструкції для Opticum 4000с, 4050c, 4100c

Відповідей: 2
Переглядів: 9375
Остання відповідь 14:27:23, 16 Жовтень 2007
від -sat-fan-
Заміна флешок на супутникових приймачах(приймачах)

Автор zloj vitosРозділ Питання, пов'язані з ремонтом.

Відповідей: 10
Переглядів: 1287
Остання відповідь 13:20:15, 17 Червень 2009
від search