Автор Тема: Немає сигналу OpenBox x-730  (Прочитано 6734 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Відсутній SatElit_in_Rog

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 33
  • Рейтинг: +3/-0
Немає сигналу OpenBox x-730
« : 11:06:34, 13 Січень 2012 »
Допоможіть новачку виявити несправність :)
    Тюнер показує рівень - 50, якість - 0 (але не зразу, рівень з'являється через 20 сек після включення),
    Б/Ж напруги в нормі, крім 3.3 - є 3.2в,
    на вході LNB - напруга в нормі 14/18в,
    тюнер вже був у ремонті, після закорочення на F-ці, тоді замінили Q104 (закорочення вже ліквідував),
    в настройках LNB все добре.
    ca.,

Відсутній SashaTv

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1067
  • Рейтинг: +1571/-0
Немає сигналу OpenBox x-730
« Відповідь #1 : 12:04:06, 13 Січень 2012 »
.. на вході LNB - напруга в нормі 14/18в,..
Напруги верт/гор поляризацій перевірялись під навантаженням/з підключеними LNB/?Яка напруга на колекторі Q104?
PS:Частина схеми LNB730- Відповідь #198
Або знайду дорогу, або прокладу її сам.

Відсутній SatElit_in_Rog

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 33
  • Рейтинг: +3/-0
Немає сигналу OpenBox x-730
« Відповідь #2 : 15:33:34, 13 Січень 2012 »
Напруга під навантаженням H/V - 14.3/9.8в
Напруга на колекторі Q104 - 14.3в

Відсутній SashaTv

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1067
  • Рейтинг: +1571/-0
Немає сигналу OpenBox x-730
« Відповідь #3 : 15:48:34, 13 Січень 2012 »
В даному випадку під навантаженням напруги верт/гор поляризацій занижені.Вмикаєм,наприклад, канал в горизонталі-та вимірюєм напруги/починаючи від 3 ніжки LM317 і до колектора Q104/.На 2 ніжці LM317 /в горизонталі/ має бути 18 вольт.
Або знайду дорогу, або прокладу її сам.

Відсутній SatElit_in_Rog

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 33
  • Рейтинг: +3/-0
Немає сигналу OpenBox x-730
« Відповідь #4 : 16:10:59, 13 Січень 2012 »
Спостерігаю дивну картину - вимірюю напругу на LM317 (канал в горизонталі) і маю (з ліва на право відповідно до Вашого малюнку) 6.1в, 6.7в, 25в. Далі переключив на вертикаль і знову на горизонталь, поміряв знову і маю відповідно 17.6в, 18.7в, 23в, дивно якось...

Поки писав на екрані появилася нерухома картинка 5-го каналу, це вперше за весь день

Якщо я правильно Вас зрозумів то на D104 - 18.3в, F101 - 18.3в, на колекторі Q104 - вже 16.2в
« Останнє редагування: 16:23:17, 13 Січень 2012 від SatElit_in_Rog »

Відсутній SashaTv

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1067
  • Рейтинг: +1571/-0
Немає сигналу OpenBox x-730
« Відповідь #5 : 16:32:31, 13 Січень 2012 »
..вимірюю напругу на LM317 (канал в горизонталі) і маю (з ліва на право відповідно до Вашого малюнку) 6.1в, 6.7в, 25в...

 Неправильно-спробуйте замінити LM317
..на горизонталь, поміряв знову і маю відповідно 17.6в, 18.7в, 23в,..
Правильно-так має бути.
Якщо я правильно Вас зрозумів то на D104 - 18.3в, F101 - 18.3в, на колекторі Q104 - вже 16.2в
А це мовить про несправний Q104 .

Або знайду дорогу, або прокладу її сам.

Відсутній SatElit_in_Rog

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 33
  • Рейтинг: +3/-0
Немає сигналу OpenBox x-730
« Відповідь #6 : 16:52:15, 13 Січень 2012 »
Такої деталі не маю, як заміню то зразу відпишу. На разі ДЯКУЮ! *ua*

Відсутній SatElit_in_Rog

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 33
  • Рейтинг: +3/-0
Немає сигналу OpenBox x-730
« Відповідь #7 : 13:31:07, 18 Січень 2012 »
Замінив вищевказаний транзистор і сигнал появився  *-A Дякую за пораду *-I
Підскажінь по якій причині може він "вилітати"?
Чомусь нема сигналу тільки на 11766/Н/2700 (Сіріус)

Відсутній arrows

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 791
  • Рейтинг: +789/-666
  • ZTE Blade A520
Немає сигналу OpenBox x-730
« Відповідь #8 : 16:39:24, 18 Січень 2012 »
Підскажінь по якій причині може він "вилітати"?
К.З., гроза, перенапруга і т.д і т.п.
Чомусь нема сигналу тільки на 11766/Н/2700 (Сіріус)
Бо не 11766/Н/2700, а 11766/Н/27500.

Відсутній SatElit_in_Rog

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 33
  • Рейтинг: +3/-0
Немає сигналу OpenBox x-730
« Відповідь #9 : 08:20:18, 20 Січень 2012 »

... і т.д і т.п.
будь-ласка, детальніше, ато грози з блискавками не було, на замикання я перевірив, стоїть стабілізатор напруги. Головки твіни, другий тюнер Q-Sat 8, який цілодобово працює і чомусь не виходить з ладу derisive.gif

Відсутній SashaTv

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1067
  • Рейтинг: +1571/-0
Немає сигналу OpenBox x-730
« Відповідь #10 : 10:49:35, 20 Січень 2012 »
 Перший раз Q104  вийшов з ладу-причина КЗ. А під час ремонту,найімовірніше,його замінили на менш потужний.Номінальний струм споживання LNB приблизно 0.5 ампера-тому підбирати аналог потрібно в межах 1.5-2A /параметр Iс-колекторний струм/.
Або знайду дорогу, або прокладу її сам.

Відсутній alex1972

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 263
  • Рейтинг: +63/-1
Немає сигналу OpenBox x-730
« Відповідь #11 : 08:15:03, 13 Серпень 2012 »
Добрий день. Така проблема. На "драконі" стоять конвертори на два виходи кожний. Підключено два абоненти. Канали на супутниках Амос та Хотбірд показують нормально, а з Сіріусом якась "непонятка". Канали на Сіріусі з вертикальною поляризацією теж показують нормально, а на горизонтальній-нема сигналу. Але, якщо другий абонент вмикає канал на Сіріусі з горизонтальною поляризацією, в мене теж ці канали починають показувати, поки другий абонент не перейде на канал з іншого супутника чи на іншу поляризацію. Думав що проблема в конверторі, але міняв виходи конвертора, результата нема.  Майже впевнений що проблема в тюнері, не підкажете де треба копати???
Кам"янець-Подільський, Openbox X-800, X-730 CIPVR

Відсутній Yaro

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3480
  • Рейтинг: +2314/-0
  • Радіолюбовник. ЗАКАРПАТТЯ !
Немає сигналу OpenBox x-730
« Відповідь #12 : 09:03:47, 13 Серпень 2012 »
Думав що проблема в конверторі, але міняв виходи конвертора, результата нема. 
Копаєш там, але не те. Заміни твіни на інші. Хоча б на Сіріусі. То проблема конверторів.
JTAG/EJTAG на 74HC244N.Реанімація приймачів.

Відсутній slavon

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 4242
  • Рейтинг: +5054/-59
  • Слава Героям ОУН-УПА! Cлава воякам СС "Галичина"
Немає сигналу OpenBox x-730
« Відповідь #13 : 09:22:53, 13 Серпень 2012 »
Цитувати
Заміни твіни на інші. Хоча б на Сіріусі. То проблема конверторів.
Це точно - проблема дешевих "китайських" конверторів... Завжди в таких випадках стараюся ставити TWIN Inverto Premium IDLB-TWNL40  або  TWIN Inverto ULTRA IDLB-TWNL40 - проблем поки не було... Я розумію що більшість скаже навіщо такі дорогі ??? Але ми не настільки багаті що б купляти дешеві речі...  ca.,
З повагою Slavon
4W+5E+13E+19E, 36Е+39Е
DreamBox 500HD, Openbox X540, X820CI
Віжин ТВ (Viasat UA) - це маразм, яких мало !!!
Стронг 7700/07 - металолом, гіршого від нього приймача немає !!!

Відсутній alex1972

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 263
  • Рейтинг: +63/-1
Немає сигналу OpenBox x-730
« Відповідь #14 : 10:27:59, 13 Серпень 2012 »
Дякую. Спробую. На 100% не пам'ятаю, але мені здається, що коли приносили якийсь тюнер на прошивку, то коли перевіряв після прошивки його працездатність, то канали на горизонталі на Сіріусі показували. Тому і вирішив що проблема в тюнері, але треба ще раз перевірити.
Кам"янець-Подільський, Openbox X-800, X-730 CIPVR

 

Прошивка для Openbox S1 PVR, S2HD, S2HD Mini і S2HD+ mini PVR

Автор bodyanРозділ S1 PVR, S2HD PVR, S2 Mini HD, S3 Mini HD

Відповідей: 75
Переглядів: 62285
Остання відповідь 11:28:30, 08 Грудень 2017
від bodyan
Openbox S5 PVR и S8 TWIN PVR

Автор BOSSSSSРозділ Openbox HD S4 / S5 / S6 / S7 / S8 / S9

Відповідей: 0
Переглядів: 2843
Остання відповідь 18:18:28, 19 Грудень 2009
від BOSSSSS
[Enigma2] Встановлення Enigma2 на GI S8680 (Openbox S6, Optibox Anaconda)

Автор bodyanРозділ Enigma2 / Neutrino / Titan

Відповідей: 0
Переглядів: 5564
Остання відповідь 11:20:19, 15 Грудень 2011
від bodyan
Тільки файли ключів для: "OpenBox X-7x0PVR".

Автор gotsanyukРозділ X-730, 750/770 CIPVR

Відповідей: 16
Переглядів: 7884
Остання відповідь 09:28:24, 15 Січень 2012
від Alik7606
Свіжі прошивки для Openbox SX4Base/SX4/SX6/SX9/SX9Combo

Автор bodyanРозділ Openbox HD S4 / S5 / S6 / S7 / S8 / S9

Відповідей: 12
Переглядів: 12728
Остання відповідь 19:18:04, 23 Лютий 2019
від arrows