Автор Тема: Установка Enigma2  (Прочитано 6902 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Відсутній hmura

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 2085
  • Рейтинг: +2966/-0
Установка Enigma2
« : 21:58:56, 25 Липень 2011 »
Установка Enigma2


Установка Enigma2 використовуючи USB:
1. Беремо флешку, форматіруем її в FAT32, на ній повинні бути створений тільки 1 розділ.
2. У кореневій директорії створюємо папку enigma2.
3. У цю папку розпаковуємо 2 файли з архіву Enigma2 (2 файли uimage і e2jffs2.img).
4. Для установки Enigma ресивер повинен бути переведений в режим Enigma, це робиться наступним чином: - вимикаємо тумблером живлення ресивера; - натискаємо і не відпускає кнопку OK на передній панелі ресивера; - вмикаємо живлення приймача (кнопку ОК все ще утримуємо);
- протягом 5 секунд на дисплеї з'явиться напис [Forc]. Тепер відпускаємо кнопку ОК;
- натискаємо кнопку ВНИЗ, при натисканні кнопки вниз має з'явитись напис EN16, після чого натискаємо ОК
- на дисплеї приймача з'явиться напис Load;
- вимикаємо приймач тумблером живлення на задній панелі;

5. Вставляємо флешку в приймач.
6. На передній панелі затискаємо кнопку ОК і утримуємо її.
7. Включаємо тумблером живлення приймача.
8. Приблизно через 5 секунд на дисплеї з'явиться напис [Forc]. Відпускаємо кнопку ОК. Потім натисніть кнопку вправо. Якщо все гаразд, то на дисплеї з'явиться напис [U LD]. Почне встановлюватися Енігма.
9. Весь процес установки займе близько 5-ти хвилин. Якщо оновлення пройшло успішно, то на табло приймача з'явиться напис [SUCC] і ресивер перезавантажиться.
Якщо минуло більше 5 хвилин і процес не завершився, значить щось пішло не так. Удачі!
До речі, не всі типи флешок розпізнаються ресивером.

Установка Enigma2 через LAN за допомогою TFTP:

Since we have some restrictions and can not support all kinds of USB stick, we provide another option (TFTP) to upgrade Enigma2.

Підготовка:
1. Встановлюємо TFTP tools [csicotftp11.rar] на свій ПК
2. Надаємо кому IP [192.168.40.19]
3. Підключаємо приймач до ПК через LAN (WLAN не підтримується)
4. Вибираємо завантаження [enigma2] в приймачі (наступний пост)

Процес прошивки
:
1. Копіюємо [uImage] і [e2jffs2.img] в будь-яку папку на ПК, наприклад [C: / engima2]
2. Вказуємо шлях до папки в TFTP tools:


3. Тиснемо кнопку [OK] на передній панелі приймача і включити його в мережу.
4. Після 5 секунд відем напис на табло [Forc], відпускаємо [OK] і тиснемо кнопку [Вправо].
5. Якщо все OK, побачимо напис [T LD] а в TFTP Server щось на подобі цього:
Цитувати
"Mon Oct 25 14:02:36 2010: Sending 'uImage' file to 192.168.40.19 in binary mode
Mon Oct 25 14:02:39 2010: Successful.
Mon Oct 25 14:02:50 2010: Sending 'e2jffs2.img' file to 192.168.40.19 in binary mode
Mon Oct 25 14:03:33 2010: Successful. "

6. Якщо прошивка вдалася, на табло побачимо [SUCC] і приймач сам перевантажиться.
Якщо через 5 хвилин після початку прошивки немає напису [SUCC], значить щось пішло не так!

Джерело : http://xxzheka.org.ua  ,  переклад by hmura
« Останнє редагування: 14:11:34, 30 Серпень 2014 від bodyan »
GI S8895 Vu+ Uno (INDB v3a by nikolasi mod by sp19636462), Strong SRT DM2100, Mabo 1.2 (95°East - 30°West ,Ku+Ku cyr.+C), LG 42LM660T .

Відсутній Yaro

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3592
  • Рейтинг: +2314/-0
  • Радіолюбовник. ЗАКАРПАТТЯ !
Установка Enigma2
« Відповідь #1 : 08:08:40, 11 Серпень 2011 »
Привіт досвідченим лінуксистам, є питання.

Спробував поміняти версію Енігми2 на Аліені з флешки, все робив як положено, все  читається і записується нормально з відповідними комунікатами на дисплеї - а приймач в кінці загрузки зависає і не реагує на пілота, хоча видно по зеленому діоді, що команди з пульта йдуть. Пробував уже залити штук 4-5 різних іміджів - Спарк працює, Енігма заніміла...Всі іміджі поки що були з лого AR_Р.

Може хто підкаже вихід? Я так розумію, що треба почистити ту область флешки, де розміщена Енігма. Яким чином?

Дуже дякую.
« Останнє редагування: 08:12:12, 11 Серпень 2011 від Yaro »
JTAG/EJTAG на 74HC244N.Реанімація приймачів.

Відсутній slavon

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3637
  • Рейтинг: +4586/-18
  • Слава Героям ОУН-УПА
Установка Enigma2
« Відповідь #2 : 08:41:07, 11 Серпень 2011 »
Цитувати
Може хто підкаже вихід? Я так розумію, що треба почистити ту область флешки, де розміщена Енігма. Яким чином? 
Так ця область на флешці приймачу чиститься при перезаливці Е2. Імовірно сам імідж некоректно розпакувався чи записався на зовнішню флешку через проблеми на флешці (помилки структури файловаї системи або ж BADи).
« Останнє редагування: 08:53:15, 11 Серпень 2011 від slavon »
З повагою Slavon
4W+5E+13E+19E, 36Е+39Е
DreamBox 500HD, Openbox X540, X820CI
Віжин ТВ (Viasat UA) - це маразм, яких мало !!!
Стронг 7700/07 - металолом, гіршого від нього приймача немає !!!

Відсутній gotsanyuk

  • Глобальний модератор
  • *****
  • Повідомлень: 2978
  • Рейтинг: +7233/-2
  • dreambox is a dream
Установка Enigma2
« Відповідь #3 : 09:09:22, 11 Серпень 2011 »
приймач в кінці загрузки зависає і не реагує на пілота, хоча видно по зеленому діоді, що команди з пульта йдуть.
У мене така сама проблема... поки що заливається нормально тільки імідж "AR-Projekt_E2_for_Alien_27072001". У чому проблема - не знаю... шукаю!
| [DreamBox 800se] -> DOMICA-image-9a | (> 0.9m.(4°W,4.8°E,13°E) | (> 0.9m.(36°E) | (> 0.9m.(75°E) |

Присутній Astronomy

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1768
  • Рейтинг: +1855/-0
Установка Enigma2
« Відповідь #4 : 12:22:28, 11 Серпень 2011 »

Цитувати
У мене така сама проблема... поки що заливається нормально тільки імідж "AR-Projekt_E2_for_Alien_27072001". У чому проблема - не знаю... шукаю!
Степан ти як підключив тюнер по скарту  чи Hdmi!!!імідж стартує по Hdmi і через це не має збраженя на екрані,а не реагує на пульт тому що спочатку ідуть настроїки іміджа які треба вибрать
«Біла людина - велика Україна», «Одна раса - одна нація»

Відсутній Yaro

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3592
  • Рейтинг: +2314/-0
  • Радіолюбовник. ЗАКАРПАТТЯ !
Установка Enigma2
« Відповідь #5 : 12:37:35, 11 Серпень 2011 »
Дивно, тільки цей із серії ARP і рушив (AR-Projekt_E2_for_Alien_27072001)  :o Всі інші не могли визначити з"єднання по СКАРТУ, а цей нормально визначив дав на екран картинку меню настройок. Далі вже діло техніки...н-да, копати ще й копати. Маю вже купу іміждів від різних виробників, цікаво, як вони себе поведуть на цьому етапі, чи хоч видадуть картинку для настройок...

Флешка добра, перевірив, переформатував, аби відкинути можливі косяки в цьому районі.
JTAG/EJTAG на 74HC244N.Реанімація приймачів.

Присутній Astronomy

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1768
  • Рейтинг: +1855/-0
Установка Enigma2
« Відповідь #6 : 16:32:13, 11 Серпень 2011 »
нормально цей імідж працює! так я і казав він стартує з Hdmi!
по скарту ми зображення не по бачимо! щоб перейти на скарт і не шукати телевізора з виходом Hdmi можна зробить так! заходимо по веб(в мене це опера)
1.набераємо Ip тюнера в мене це вийшло 192.168.1.33, можливо в когось буде інший Ip!потім побачимо

2.потім переходимо в пункт BoxControl

3.вибираємо фунцію Screenshot(osd)

наданий час тюнер надиться в головном меню в мене в кого може в настройках мови
на даній ділянці меню мені щоб папости в настройки потрібно 7 раз нажать на пульті до низу
даліпереходимо з нов Браузера і нажимаємо  знову пункт Screenshot(osd)
і бачимо картину

далі жмем ок іми попали в налаштування( Screenshot(osd)), потім пункт система( Screenshot(osd))потім пункт аудіо/відео ітам вже вибираєм скарт не забувайте щоб побити куди ви попали  нажимати  Screenshot(osd)
ось моємо результат

це все заберає 4-6хв вашого часу!

Забув добавить
коли тюнер перший раз загрузився і нчого не має на екрані,(можна почекать трошки часу поки пройдуть настройкии буде настройка скарту тоді можна буде почить на екрані вибір скарту)
 якщо ні  тоді пультом треба по нажить пару раз Ок,тому що з початку йдуть настройки мови, яскравіть часова зона,а потім вже мережа і потім тюнер получить Ip адрес
« Останнє редагування: 18:20:01, 11 Серпень 2011 від Astronomy »
«Біла людина - велика Україна», «Одна раса - одна нація»

Відсутній Yaro

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3592
  • Рейтинг: +2314/-0
  • Радіолюбовник. ЗАКАРПАТТЯ !
Установка Enigma2
« Відповідь #7 : 17:06:16, 11 Серпень 2011 »
нормально цей імідж працює! так я і казав він стартує з Hdmi!
по скарту ми зображення не по бачимо! щоб перейти на скарт і не шукати телевізора з виходом Hdmi можна зробить так! заходимо по веб(в мене це опера)
1.набераємо Ip тюнера в мене це вийшло 192.168.1.33, можливо в когось буде інший Ip!

Тоді вже скажи, як визначити ІР тюнера, не бачачи, що там у нього в настройках?
JTAG/EJTAG на 74HC244N.Реанімація приймачів.

Присутній Astronomy

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1768
  • Рейтинг: +1855/-0
Установка Enigma2
« Відповідь #8 : 17:53:52, 11 Серпень 2011 »
можна попробувать так  ping 192.168.1.255
якщо ще старіша енігма стоїть то можна зайти  поставить Dhcp і подивитися який тюнер получить Ip
і новій версії енігма получить приблизно такмй самий IP!це все треба пробувать,тюнер в мене не давноі більш конкретно нічого не можу сказати
«Біла людина - велика Україна», «Одна раса - одна нація»

Відсутній gotsanyuk

  • Глобальний модератор
  • *****
  • Повідомлень: 2978
  • Рейтинг: +7233/-2
  • dreambox is a dream
Установка Enigma2
« Відповідь #9 : 19:06:25, 11 Серпень 2011 »
2Astronomy - нічого не дадуть ці маніпуляції... адже спочатку мережа не налаштована. І власне ІП адресу тюнер немає... Вихід такий... викинути тюнер або телевізор, довбати розробників щоб зробили так як у AR-Projekt_E2_for_Alien_27072001.
| [DreamBox 800se] -> DOMICA-image-9a | (> 0.9m.(4°W,4.8°E,13°E) | (> 0.9m.(36°E) | (> 0.9m.(75°E) |

Присутній Astronomy

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1768
  • Рейтинг: +1855/-0
Установка Enigma2
« Відповідь #10 : 19:15:54, 11 Серпень 2011 »
я це все зробив в себе на скарті! і в мене це все вийшло!
яж написав коли тюнер перший раз стартую він запитую про мову,про всі необхідні настройки а потім вибираєш  МЕРЕЖУ ставиш статичне IP чи получаєш Dhcp,якщо на пульту нажимати  ок!
все просто
« Останнє редагування: 16:07:41, 13 Серпень 2011 від Astronomy »
«Біла людина - велика Україна», «Одна раса - одна нація»

Відсутній hmura

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 2085
  • Рейтинг: +2966/-0
Установка Enigma2
« Відповідь #11 : 22:28:47, 11 Серпень 2011 »
нормально цей імідж працює! так я і казав він стартує з Hdmi!
по скарту ми зображення не по бачимо! щоб перейти на скарт і не шукати телевізора з виходом Hdmi можна зробить так! заходимо по веб(в мене це опера)......
100%
« Останнє редагування: 08:04:32, 12 Серпень 2011 від gotsanyuk »
GI S8895 Vu+ Uno (INDB v3a by nikolasi mod by sp19636462), Strong SRT DM2100, Mabo 1.2 (95°East - 30°West ,Ku+Ku cyr.+C), LG 42LM660T .

Присутній Astronomy

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1768
  • Рейтинг: +1855/-0
Установка Enigma2
« Відповідь #12 : 07:21:12, 12 Серпень 2011 »
в кого не виходить найти IP тюнера, для цьго можна взять програму  DCC  там є функція пошук і програма найде ваш IP

Цитувати
є ще такий варіант!!! по фтп, в папці etc/enigma2/settings і видаліть  з нього все що пов'язане з Hdmi, з мовою можете і супутники, збережете і перенавантажуватимете приймач. і потім виберіть  скарт
«Біла людина - велика Україна», «Одна раса - одна нація»

Відсутній gotsanyuk

  • Глобальний модератор
  • *****
  • Повідомлень: 2978
  • Рейтинг: +7233/-2
  • dreambox is a dream
Установка Enigma2
« Відповідь #13 : 08:11:08, 12 Серпень 2011 »
Проблема вирішена. Дуже допомогла програма ДСС. А далі вже так як казав Astronomy...  An14
| [DreamBox 800se] -> DOMICA-image-9a | (> 0.9m.(4°W,4.8°E,13°E) | (> 0.9m.(36°E) | (> 0.9m.(75°E) |

Відсутній toliktv

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 250
  • Рейтинг: +299/-0
Установка Enigma2
« Відповідь #14 : 08:56:27, 16 Грудень 2011 »
Занявся установкою енігми2 в тюнер , так от з 1 поста пункт 4 :
Цитувати
вимикаємо тумблером живлення ресивера; - натискаємо і не відпускає кнопку OK на передній панелі ресивера; - вмикаємо живлення приймача (кнопку ОК все ще утримуємо); - протягом 5 секунд на дисплеї з'явиться напис [Forc]. Тепер відпускаємо кнопку ОК; - натискаємо кнопку ВНИЗ; - на дисплеї приймача з'явиться напис Load;
В мене "Forc" появляється. а коли натискаю кнопку ВНИЗ появляється напис "En16","Load" немає... ВІдповідно не загружається нічого з флешки...
Прошу допомоги  an24
VU+ZERO (-4W+5E+13E+9E+36E+75E)

 

Enigma2 для Kathrein UFS-910, UFS-912

Автор bodyanРозділ Enigma2 / TitanNit / Neutrino

Відповідей: 58
Переглядів: 39062
Остання відповідь 21:15:30, 15 Грудень 2016
від bodyan
LSK Плагін Free Memory v0.3 для всіх іміджів Enigma2

Автор oleh61Розділ Плагіни

Відповідей: 0
Переглядів: 1171
Остання відповідь 19:56:42, 10 Травень 2012
від oleh61
Бекапи іміджів Enigma2 для GI S8120, Amiko SHD8900 і т.п.

Автор bodyanРозділ Enigma2

Відповідей: 67
Переглядів: 21099
Остання відповідь 20:16:04, 06 Листопад 2016
від oleh61
Для ліпшої роботи пульта Opticum 9500 в Enigma2

Автор carderРозділ Enigma2

Відповідей: 0
Переглядів: 321
Остання відповідь 21:05:29, 04 Серпень 2016
від carder
Конвертер iptv плейлиста m3u в формат enigma2

Автор bodyanРозділ Dreambox HD 500/800/800SE/8000

Відповідей: 2
Переглядів: 2630
Остання відповідь 20:56:25, 23 Червень 2015
від bodyan